Kutyakekszek

Az nem kérdés, a kutyáknak is jár némi nyalánkság. Jutalomfalatok garmadáját lehet már kapni, vannak kutyacsokik is, de mi magunk is készíthetünk nekik sütiket és kekszeket, így legalább tudjuk, mi van benne. Az alábbi receptek közül a májasat sokszor elkészítettem már, a hozzávalókat összekeverve kicsit bizarr lesz a színe és az állaga, de a kutyák imádják. A variációk száma végtelen, csak némi fantázia szükséges hozzá, úgyhogy irány a konyha!

 

Májas jutalomfalat

 Kb. 50 dkg marhamáj

1 csésze teljes kiőrlésű liszt

1 csésze zabliszt

1-2 gerezd fokhagyma

2 tojás

A fokhagymát és a májat daráljuk le, adjuk hozzá a többit. A keveréket simítsuk egy kizsírozott sütőlemezre, 180 fokon süssük 20 percig. Vágjuk darabokra, a maradék lefagyasztható.

Sárgarépás

1/2 csésze durvára reszelt sajt

1/4 csésze zsiradék

1 csésze párolt répa

1 csésze zabliszt

1/2 fokhagyma

1/4 – 1/3 csésze tej

A zsiradékot és a sajtot olvasszuk fel gyakori kevergetés mellett, adjuk hozzá a répát, lisztet, fokhagymát, végül a tejet. Egy órát hagyjuk állni hideg helyen. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, tegyük olajmentes spray-jel lefújt sütőlemezre, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20-30 percig.

Sajtos-almás

2 és 1/3 csésze liszt

1/4 csésze olíva olaj

1/4 csésze párolt alma

1/2 csésze reszelt sajt

1 tojás

1 fokhagyma

1/4 csésze tejpor

A hozzávalókat jól keverjük össze. Kizsírozott sütőlemezre simítva 350 fokos sütőben 15 percig süssük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni. Légmentesen lezárva, hűtőben tároljuk.

Zöldséges

1 tojás

1/3 csésze párolt alma

1 csésze főtt zöldség pürésítve, vagy apróra reszelve

1 csésze főtt rizs

3/4 csésze reszelt sajt

1 evőkanál sörélesztő

A hozzávalókat jól keverjük össze. Egy kizsírozott sütőlemezre kiskanállal szaggassuk ki, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 12 percig, vagy amíg kissé megbarnul, és megkeményedik. Hűtőben tároljuk.

 

 

 

Reklámok

6 thoughts on “Kutyakekszek

  1. Sziasztok!
    A kutyámnak hétfőn lesz a szülinapja, és répás sütit szeretnék neki készíteni. Ha holnap megsütöm, akkor az hétfőig eláll a hűtőben ugye? 🙂

  2. Többször megcsináltam a májas receptet, nyúlmájból. Marhamájból nagyon morzsálódós lett. Viszont most, kb 2 év után most esett le, hogy a 350 fok az Fahrenheit, ami kb 180 Celsius foknak felel meg. 🙂

    • Köszi az észrevételt, ki is javítottam. 🙂 Én sertés vagy csirkemájból csináltam eddig, az nem morzsálódott.

  3. Most csinálom ismét, nyúlmáj vált le legjobban állagra 🙂 Kiváncsi vagyok milyen lesz 180 fokon 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s